Intrebari frecvente

Cum măsor dimensiunea unei perdele sau draperii pentru o fereastră clasică?

În cazul în care aveţi deja o galerie, veţi alege dimensiunea perdelei/ draperiei în funcţie de aceasta, dupa cum urmează:

 • Măsuraţi lungimea galeriei între capetele decorative ale acesteia;
 • Măsuraţi înălţimea (căderea) perdelei/ draperiei de sub inelele de prindere de pe bară până la:
  – Podea + 20 cm (recomandat în cazul draperiilor) – varianta C
  – 1-2 cm deasupra podelei – varianta D
  – 5 – 10 cm sub glaf (unde este posibil) sau 5 cm deasupra caloriferului – varianta E
  – 1-2 cm deasupra glafului – varianta F

În cazul în care urmează să montaţi o nouă galerie, măsuraţi lungimea ferestrei, la care adăugaţi între 15 şi 30 cm de fiecare parte a acesteia şi obţineţi astfel lungimea viitoarei galerii.

Înălţimea (căderea) perdelei/ draperiei se măsoară după cum urmează:

 • Măsuraţi 15 cm deasupra golului de fereastră sau jumătatea distanţei dintre golul de fereastră şi tavan (în cazul în care această distanţă este mai mare de 30 cm şi doriţi să daţi înălţime camerei). Din acest punct, măsuraţi cu ruleta după cum urmează:
  – Podea + 20 cm (recomandat în cazul draperiilor) – varianta C
  – 1-2 cm deasupra podelei – varianta D
  – 5 – 10 cm sub glaf (unde este posibil) sau 5 cm deasupra caloriferului – varianta E
  – 1-2 cm deasupra glafului – varianta F

Întotdeauna masurati înălţimea în cel puţin 3 puncte diferite; dacă sunt diferenţe mari între dimensiunile obţinute, alegeţi înălţimea cea mai scurtă. Sau cereţi-ne sfatul!

Cum măsor dimensiunea unui stor roman?

Pentru storurile care doriţi să fie montate în interiorul golului de fereastră: măsuraţi înălţimea golului de fereastră în cel puţin trei puncte. Procedaţi asemănător şi pentru lăţime. Alegeţi cea mai mică dimensiune, atât pentru înălţime, cât şi pentru lăţime.

Atenţie! În luarea deciziei de a monta un sistem roman în gol de fereastra trebuie să tineţi cont de modul de deschidere al ferestrei, de distanţa dintre profilul ferestrei şi pereţii laterali, de lungimea necesară de strângere a sistemului în partea superioară, permiţând deschiderea ferestrei, etc. Mult mai folosită este varianta montată în afara golului de fereastră, pe care şi noi o recomandăm ca fiind mult mai practică.

Pentru storurile care doriţi să fie montate în exteriorul golului de fereastră:

 • Măsuraţi lăţime golului de fereastră şi adăugaţi câte 10 cm de fiecare parte (stânga şi dreapta). Aceasta este lăţimea storului roman.
  Măsuraţi înălţimea golului de fereastră şi adăugaţi 25 – 30 cm deasupra golului (pentru ca storul să fie strâns), astfel încât să permită deschiderea ferestrei; sub golul de fereastră, măsuraţi până unde doriţi să cadă storul (ţinând cont de glafuri, calorifere, podea etc.). Aceasta este înălţimea storului roman.

Atenţie! Multe dintre ferestre au două sau mai multe canate; în acest caz, încercaţi să repartizaţi storurile ţinând cont de numărul acestora, precum şi de modul de deschidere al ferestrei/ferestrelor.

Cum măsor dimensiunile unei cuverturi?

Daca aţi ales draperiile şi doriţi o cuvertură care să se asorteze cu ele, puteţi alege un material identic sau apropiat ca model, nuanţă, textură sau culoare. Pentru aceasta:

 • Măsuraţi dimensiunile saltelei, la care adăugaţi:
  Pentru lăţime: + 5-10 cm de fiecare parte a patului (stânga şi dreapta), astfel încât cuvertura să stea lejer pe pat
  Pentru lungime: recomandabil + 20-30 cm (cât doriţi să intre sub perne); dacă patul nu are margine inferioară (partea de la picioare), căderea trebuie să fie acceaşi ca şi la lăţime.

În cazul în care doriţi să cadă dintr-o parte în alta până pe podea, măsuraţi înălţimea patului pe fiecare parte, la care adăugaţi lăţimea saltelei şi 5-10 cm, pentru lejeritate. La fel şi pentru lungime: la lungimea saltelei adăugaţi înălţimea patului şi cât doriţi să intre sub perne (Atenţie! Nu mai mult de 270 cm! Materialele au în general 280 cm, din care se scad tivurile.)

Cum se face achiziţia produselor dvs. prin magazinul on-line?

Pentru a comanda on-line, vă invităm să accesaţi magazinul nostru www.perdele-online.ro, să adăugaţi produsele dorite în coşul de cumpărături, introducâd dimensiunile dorite (lungime şi înălţime) şi selectând tipul de margine superioară. Atunci când finalizaţi comanda, vă înregistraţi datele de identificare în formularul standard şi optaţi pentru o modalitate de plată (epayment, transfer bancar sau mandat poştal) şi pentru modalitatea de livrare. Simplu şi sigur!

Care sunt produsele HORECA pe care le oferiţi?

Pentru domeniul HORECA, Tak Decor vă propune o gamă largă de produse textile specifice: perdele şi draperii, tapiţerii şi cuverturi de pat, lenjerii de pat şi pilote, perne umplute cu puf siliconizat lavabil, antialergic şi antiacarien, saltele şi protecții de saltea, huse detaşabile pentru scaune, fețe de masă, șervețele, naproane, prosoape pentru baie, piscine, saună, jacuzzi, spa etc. – atât pentru camere de hotel şi pensiuni, cât şi pentru restaurante, baruri, cluburi. Vă invităm să vizitaţi secţiunea TAK Hotel şi să vizualizaţi câteva dintre lucrările noastre reprezentative, pentru importanţi clienţi HORECA.

Vrei sa discutam despre proiectul tau?

Hai sa vedem cum ar arata casa ta imbracata cu un set nou de perdele si draperii moderne, elegante, calde si integrate in conceptul general de design al locatiei tale!
Ce spui, suna bine?